Donacija dohodnine

Spoštovani člani in podporniki Judo kluba Žiri, starši vadečih otrok, ljubitelji juda

Zakon o dohodnini v 142. členu določa, da lahko davčni zavezanec zahteva, da se do 0,5% odmerjene dohodnine, nameni za financiranje splošno - koristnih namenov, financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov. Med splošno - koristne namene se štejejo tudi športni nameni, ki se opravljajo v okviru dejavnosti rezidentov Slovenije in so po posebnih predpisih ustanovljeni za opravljanje nepridobitnih dejavnosti.

Zahtevo za namenitev lahko kadar koli vložite prek sistema eDavki, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu. Finančni organ bo upošteval tiste  veljavne zahteve, s katerimi bo razpolagal na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Vsaka zahteva velja do trenutka, dokler finančni organ ne prejeme nove, kar pomeni, da lahko razpoložljivi del dohodnine kadarkoli namenite drugemu upravičencu, če to želite.

Judo klub Žiri z letošnjim letom izpolnjuje vse pogoje za pridobitev, zato prosimo za vašo podporo in razpoložljivi del dohodnine namenite nam. Za vas ne predstavlja nobenega stroška, niti ne povečane obdavčitve. Je le majhen del dohodnine, za katerega lahko sami odločimo kdo naj ga dobi. Judo klub Žiri načrtno dela z mladimi, udeležujemo se tekem na katerih dosegamo zelo dobre rezultate, prihodnje leto bomo organizirali prvo tekmo za Pokal Slovenije in kar nas še najbolj veseli – število mladih vadečih se vsako leto povečuje.
Z majhno gesto nam lahko pomagate tudi Vi.

Izpolnjen obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije lahko oddate trenerjem, članom upravnega odbora kluba, oddate preko sistema e-Davki, pošljete direktno davčnemu organu (Finančni urad Kranj, Koroška cesta 21, 4000 Kranj), ali na naslov kluba.

Judo klub Žiri, Loška cesta 1, 4226 Žiri
Davčna številka: 8066948


Informacije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
tel. 041 874 152 (Matej Gregurovič)
oz.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
tel. 040 518 963 (Gregor Mlinar)

Facebook